Vistan tuki loppuu 11.4.2017 – lopullisesti

Oletko vielä Windows Vistan käyttäjä?

Microsoft lopettaa tuen Windows Vista – käyttöjärkestelmän osalta 11.4.2017. Ko. päivästä alkaen Vistalle ei julkaista enää edes tietoturvapäivityksiä
Tämä tarkoittaa sitä että Vistaa käyttävät eivät saa enää tietoturvapäivityksiä, muita Hotfix-päivityksiä, maksullista ja/tai maksutonta tukea tai muita päivityksiä.
Tuen loppuminen tarkoittaa sitä, että edes vakavia uusia haavoittuvuuksia ei paikata, vaan Vistaa käyttäjät jäävät netistä ja muualta tulevien hyökkääjien armoille. Windows XP:ssä on pystynyt ostamaan tukea isoille käyttäjille maksua vastaan vielä yleisen tukiajan loputtua, mutta Vistan osalta tämä ei ole mahdollista.

Vaihda laite ja hanki Windows 10

Microsoft julkiasu Windows Vistan tammikuussa 2007. Vista oli julkaisunsa aikaan todella todella buginen ja hajotti Windowsx XP-ympäristöön tottuneilla yhteensopivuusongelmia moniin vanhoihin sovelluksiin ja erityisesti laitteiden ajureihin. Todella moni asensi kerran, kokeili ja sen jälkeen jättik Vistan kokonaan asentamatta ja pysytteli Windows XP:ssä. Windows 7:n julkaisu räjäytti sitten potin ja se on edelleen suosituin Microsoftin käyttöjärjestelmä, edelleen.
Jos sinulla on Windows Vista, älä edes yritä päivitystä koska se ei onnistu. Samoin älä laita vanhaan rautaan vanhaa käyttöjärjestelmää. Ethän itsekään osta vuoden 2017 autoa jossa on vuoden 2009 moottori. Siksi upouuden tietokoneen ostaminen Windows 7 – käyttöjärjestelmällä, tyhmää puuhaa normaalioloissa, eikö vaan?
Kysymyksiä? Ota yhteyttä.
terveisin Jari