Gmail hylkii Windows XP ja Vista – koneita… mitä nyt?

Tervehdys,

vieläkö muistat Gmailin puhallustestin lokakuulta 2010?
… eli ilmaisessa Google Mailissa on siis ominaisuus että ei tule lähetettyä määrättynä kellonaikana posteja joiden sisältöä ei ole mietitty. Suomennettuna se on postipuhallistesti, vaikeusasteet välillä 1-5 ja voi määritellä ympäri vuorokauden eri kelloajoille tasoja ja aikaa tehdä ko. laskutoimitus 60 sekunnin aikana ennen lähetystä. Tässä esimerkki vaikeustasosta 5:

Päässälaskuna teki jopa selvin päin tiukkaa ehtiä minuutissa tehdä nuo.  Tiedoksi, kohta voi olla yhtenä ominaisuutena myös yritysten ja muissa kaupallisissa posteissa?

…asiaan eli Googlen Gmail ja Windows XP ja Vista?

edelleen monissa ympäristöissä on käytössä Windows Xp – käyttöjärjestelmällä varustettuja koneita. Vähemmän törmään enää Windows Vista – ympäristöihin mutta niitäkin tulee vielä vastaan. Mutta kun Microsoft IE – Internet Explorer – selaimen osalta päivitykset loppuneet aikoja sitten ja lisäksi Mozilla Firefox alkanut hylkimään yhdessä Google Chromen kanssa – kuinka siis käytän sitä jos tarvetta selata nettiä XP/Vista – koneella?

Google ilmoittanut että vuoden 2018 alusta minimiversio jota tuetaan on Google Chomen versio 53

nyt uusin versio on 56 joka tuli viikolla 5 joten suurin osa maailman Chrome selaimista päivittyy tämän vuoden aikana mikäli haluaa uusimpia ominaisuuksia käyttää hyväksi. Ongelma? Windows XP:n ja Vistan osalta Chromesta versio 49 oli viimeisin joka päivittyi lokakuussa 2015.

Sama on tilanne myös Windows 2008 Server – palvelinkäyttöjärjestelmällä!

…mitä sitten?

Googlen @gmail.com tili on tosi laajasti käytössä joten käytännössä 8.2.2017 alkaen Gmail – postin lukemisessa selaimessa tulee banneri jossa kehotetaan päivittämään uudempaa Chromen versioon. Mikäli päivitystä ei tehdä tämän vuoden kuluessa tai käytät XP ja/tai Vista – konetta, sinulle tarjotaan ainoastaan ja vain perus-HTML versiota sähköpostista. Samalla menetät chat, oikoluvun, kontaktien lisäyksen, kontaktien tuomisen, muokkaustoiminnot ja pikanäppäimet, muiden muassa.
Mikäli tarvetta edelleen käyttää Windows XP – systeemiä, erilaisia tapoja kiertää ko. ongelma ja muita pähkäiltäviä ja ongelmallisia juttuja > ota rohkeasti yhteyttä!
Windows XP- ja erityistoimeksiantoterveisin
Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | http://www.doaudit.fi | Twitter@DoAudit |
// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics