Vuonna 2017 Internet-käytöstä 75 % mobiilia

Hyvät lukijani,

minulta kysellään uusista puhelimista, tablet-käytöstä, Windows- ja Mac-koneiden uusista versioista ja muista päivittäin. Samoin moni pähkäilee niinkin simppelin asian kanssa kuin omien kotisivujen tekemisestä ja/tai päivittämisestä. Se on vaikeaa, sivujen päivitys on monimutkaista ja ne näyttävät myös karseilta (juosten kus..t) kun katsoin niitä tabletilla ja puhelimella. Kannattaako siis asian suhteen tehdä mitään?
Mobiili on jo täällä, ei vasta tulossa. Vuonna 2017 ennustetaan 75 prosentin (%) kaikesta Internet-liikenteestä olevan mobiilia. Joten jos aiot olla mukana, puhelimen päivitys ja samalla eri tietojärjestelmien päivitys nykyaikaan se mikä ajankohtaista. Kirjoitin artikkelin tästä aiheesta 29.7. ja silloin käytin esimerkkinä tätä taulukkoa:
Tässä pikainfona muutamista sivustoista la-su statistiikkaa jolloin huomaa suoraan sen että iltaisin ja viikonloppuisin sivustoja käytetään puhelimella ja/tai tabletilla.
Taulukkoa ID 3 ei ole olemassa.
Kuva havainnollistaa kehitystä vielä paremmin:
[supsystic-table-diagram id=’7′]
[supsystic-table-diagram id=’8′]
Miten on sinun sivustojesi laita? Ottavatko ne huomioon kehityksen joka alkoi viimeistään Lontoon 2012 olympialaisissa? takuuvarmasti löydetään sopiva tekijä ja taho joka ymmärtää mobiilimaailman ja mm. nettisivuston skaalautuvuuden pystyyn ja vaakaan eri päätelaitteilla.

Kuinka saan nykyaikaiset työkalut käyttöön?

Ensimmäisenä kannattaa katsoa läpi yrityksesi nykyinen ympäristö. Joko normaali IT auditointi tai inventaario missä mennään on se mistä kannattaa aloittaa. Jos nykyinen palveluntarjoasi, olkoon se nettisivustosi, tietoliikennetoimittajasi, yrityksesi käyttämä järjestelmä X tai Y, etäyhteydet systeemeihin, sähköposti – kalenterijärjestelmäsi, tiedostojen synkronisointi eri päätelaitteiden (tietokone, tabletti & puhelin)  tai vastaava niin ota yhteyttä, katsotaan läpi. Teen siitä ehdotuksen ja sen perusteella Sinun päätöksellä tehdään sopivat ja korjaavat toimenpiteet.
Ota rohkeasti yhteyttä!
terveisin Jari
PS: vastaavasti digilehti skaalautuu myös eri päätelaitteille. Se voi olla vuosikertomus, urheiluseuran kausijulkaisu, tulokset jostakin tapahtumasta tai yrityksen esittely. Ja tottakai mobiilisti, eikö vaan? Lue tästä lisää.
doaudit-mainos-digilehden-osalta