Kuinka Windows 10 päivittyy?

Tervehdys Windows 10:n tiimoilta!

Windows 10 julkaistiin 29.7.2015 eli kolme kuukautta sitten. Päivitys on ensimmäisen vuoden “ilmainen”, lukuunottamatta asennuksesta aiheutuvaa aikaa, verta, hikeä ja tuskaa päivityksen osalta. Itse olen asentanut eri tavoin sata Windows 10 – konetta, päivityksenä, uudelleenasennuksena, eri medioilta ja eri tavoin ja noin 95 % on mennyt ok. Asiakkaat olleet tyytyväisiä ja erityisesti Windows 8 – käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä. Allekirjoittaneelta saa lisätietoa eri ohjelmien toimivuudesta Windows 10:n osalta.
MS-Snip-Windows-10
Vinkki: Leikkaustyökalun/Kuvakaappaustyökalun lisäksi löytyy Microsoft Snip, ota se käyttöön Windows 10:ssä. Se toimii myös Windows 7/8 – koneissa!

Miten Windows 10 päivittyy?

Windowsin “varaa Windows 10 – päivitys” on ohitse. Microsoft on siirtynyt kolmen kuukauden jälkeen vaiheeseen jossa Windowsupdate – palvelun kautta Windows 10 – päivityksestä on tulossa “suositeltava päivitys” valinta. Tämä tarkoittaa sitä että Windows 10 – päivitystä tarjotaan kaikille Windows 7 – ja Windows 8 – käyttäjille ladattavaksi ja asennettavaksi. Vuoden 2016 alusta Microsoft siirtynee käytäntöön jolloin se alkaa asentumaan entistä enemmän osana kuukausittaista windowsupdate-päivitystä. Voisi olettaa että ensi kesään mennessä Windows 10 – päivitys on “kriittinen” koska ilmainen päivitysaika alkaa silloin umpeutumaan, eikö vaan?
windows10-ja-Office-2016-esimerkkina-powerpoint2016

Windows 10 – lisenssini?

Mikäli käyttäjä asentaa Windows 10:n päivityksen, hänellä on kuukausi aikaa palata edelliseen versioon. Ja se kannattaa muistaa että nyt voi asentaa Windows 10:n ihan puhtaalle pöydälle ja käyttää aikaisempaa Windows 7 – tai Windows 8 – lisenssiavainta. Mutta tällöin varmista lisenssiavaimen toimivuus koska monesti erityisesti kannettavan pohjassa oleva lisenssiavain on ns. valmistajan esiasennettu OEM-lisenssiavain ja se ei kelpaa Windows 10 – lisenssiin. Ja tämä toimii ainakin tällä hetkellä vain niille käyttäjille jotka ovat samalla Windows 10 Insider Preview – ohjelmassa samalla mukana.
Suosittelen ostamaan suoraan Windows 10 – esiasennnetun koneen. Aivan turhanpäiväistä ostaa erityisesti toimistokäyttöön Windows 7/8 – konetta jos se tulee toimistokäyttöön. Samalla myös Microsoft Office – paketin lisensioinnin osalta kannattaa käydä eri vaihtoehdot läpi.
Office-2016-asennus
Kysy lisää ja ota yhteyttä Windows 10:n ja Office 2016:n osalta.
Windows 10 – terveisin Jari