Windows 10 esiversion päivitys Windows 10:n viralliseksi versioksi?

Oletko asentanut ja/tai käyttänyt Windows 10:n esiversiota? Mikäli haluat 29.7.2015 julkaistavan (Windows 10 Home tai Windows 10 Professional) virallisen version, noudata seuraavia ohjeita:

  • Rekisteröidy Windows Insider Program – ohjelmaan ennen sitä ja asenna sitä kautta omalla tunnuksella.
  • Asenna vähintään versio Windows 2015 Build 10130 jotta päivitys toimii viralliseen versioon.
  • Asenna Windows 10 build 10130 käyttämään Microsoft – tiliä! Jos et laita Microsoft tiliä niin ei esiversion Fast tai  Slow päivitystavalla onnistu seuraavan päivityksen asennus. Microsoft julkaisee vielä kaksi esiversiota ennen 29.7. julkaistavaa virallista Windows 10:n julkistusta.

Noudattamalla yllä olevia pikaohjeita voit asentaa Windows 10:n esiversion ja kun Windows 10 virallinen versio ilmestyy 29.7. => se lataantuu koneellesi virallisena versiona. Tämän jälkeen koneessasi on “elinikäinen” lisenssi, ottaen huomioon tottakai laitteen vanhenemisen ja muun ympäristön. Päivitykset latautuvat normaalien windows-päivitysten kautta sen jälkeen koneellesi.
Mikäli haluat asentaa Windows 10:n uudestaan, valikoista löytyy uudelleenasennus ko. laitteelle ja saat laitettua Windows 10:n uudestaan esimerkiksi puhtaalla tehdasasetuksella tai siivota ylimääräiset ohjelmat pois ja palata Windows 10:n alkutilanteeseen.

Windows 7 ja Windws 8.1 päivitys Windows 10:lle?

Kun Windows 10 julkaistaan, Windows 7 ja Windows 8.1 – koneet päivitetään normaalin päivityssyklin kautta. Windows 7- ja Windows 8.1-koneet eivät siis tarvitse Microsoft – tiliä päivitykseen mutta mitä todennäköisemmin niissä lisenssikoodi talletetaan myöhempää käyttöä varten myös Microsoft – tilille. Se kuulostaisi aika loogiselta, eikö vaan?
Ja huomaa että Windows 8 pitää päivittää ensin Windows 8.1-versioon, vasta sitten onnistuu Windows 10 – päivitys!

Windows 10 uudet ominaisuudet 29.7. julkaisun jälkeen?

Mikäli haluat jatkaa Windows Insider Program – ohjelmassa, Windows 10:n asetuksista löytyy Insider Hub – valinta millä voit jatkaa ja osallistua uusien ominaisuuksien, esiversioiden ja muiden testiversioiden osalta käyttöä.
Kysy rohkeasti, käytän Windows 10 esiversiota + muita Microsoftin ja muiden valmistajien uusimpia ohjelmistoja päivittäin. Ja koko kevään ollut myös kotikoneissa ja pilottiasiakkailla käytössä, erilaisia käyttökokemuksia kertynyt siis runsaasti viimeisen puolen vuoden aikana.
Windows_10_Technical_Preview_suomeksi-demo
terveisin Jari
PS: Mikä on Internet Explorerin uusi versio Microsoft Edge ja mitä eroja muihin selaimiin? Se selviää myös Windows 10:n yhteydessä.
Jari Harju jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833
DoAudit Oy Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |
// IT auditointi & erityistoimeksiannot // haastavien IT-ympäristöjen konsultointia // Windows & Mac, tabletit ja älypuhelimet // tietoliikenne ja Computer Forensics
PS: osallistu kyselyyn myös.
[poll id="1"]