Lync 2010 & 2013 > Skype for Business ja muita uusia ominaisuuksia tullut/tulossa Microsoft Office 365 – pilvipalveluun

tässä infossa muutamia tulossa olevia uusia ominaisuuksia tai sellaisia jotka voi ottaa välittömästi käyttöön ja hyödyntää myös sinun ympäristössäsi. Ota rohkeasti yhteyttä jos tarvetta tai tarvitset lisäinfoa.

Outlook for IOS

Apple iPadille ja Apple iPhonelle löytyy Applen Appstore – kaupasta Microsoftin ilmainen Sähköposti – Kalenteri – Ihmiset (yhteystiedot) sovellus, nimeltään Outlook for iOS. Sen voi asentaa vakiona tulevan Mail-ohjelman rinnalle tai tilalle mikäli haluaa hyödyntää uutta tapaa käyttää erityisesti sähköpostia. Oman tilin asentaminen menee helposti, valitaan Tilit => lisää tili > valitse Microsoft Exchange profiiliksi ja täytä etunimi.sukunimi@yritys.fi + salasanasi.
Uusia ominaisuuksia esim. viestin lähettämisessä ovat seuraavat ominaisuudet:
outlook-for-ios
Android-laitteille löytyy myös ko. ohjelma, toimii ainakin Sonyn ja Samsungin uusimmissa malleissa kun olen laitellut asiakkaille niitä käyttöön.

Lync löytyy myös Android-laitteille Appstoren lisäksi

Lync – ohjelman saa Apple Appstoresta oman version iPhonelle ja iPadille. Google Play – kaupasta löytyy vastaavalla Lync – ohjelmisto. Käytä hyväksi, myös Nokia Lumialle löytyy Lync – ohjelmisto. Ja Lyncin nimeksi on tulossa siis Skype for Business Microsoftin pilvipalvelussa.

Onedrive for Business myös löytyy kolmesta kaupasta

Microsoft Office 365 – ympäristössä on jokaisella käytössä ”rajaton” Onedrive – levytila. Rajaton tarkoittaa käytännössä sitä että oman koneesi kiintolevyn koko lähinnä rajoite koska tiedostoista tehdään aina toinen replikointi Microsoftin pilveen. Mutta Onedrive for Business saatavilla myös Appstoresta Applelle, Google Play – kaupasta Samsungeille, Sonyille ja muille Android-laitteille ja Windows Kaupasta löytyy Windows-puhelimille ja Windows-tableteille vastaava ohjelma

Sharepoint Online

Oletko hyödyntänyt Sharepointia ollenkaan? Se on yhteinen tiimisivusto koko organisaatiolle. Kysy lisää, tätä hyödyntämällä yhdessä Onedriven kanssa saat varmuuskopioinnin ja/tai organisaation yhteiset tiedot hyötykäyttöön. Tätä ominaisuutta on viimeisen vuoden aikana otettu yhä enemmän käyttöön eri tavoilla sovellettuna.
Lync for Business
Olet käyttänyt Skypeä kotona tai töissä? Microsoft ilmoitti, että suosittu Lync-pikaviestiohjelma muuttuu Skype for Business -nimiseksi kevään 2015 aikana. Skype for Business muistuttaa käyttöliittymältään erittäin suosittua kuluttajapuolen Skype-ohjelmaa, mutta sisältää samat tietoturva- ja ylläpitopitomekanismit kuin nykyinen Lync-asiakasohjelma. Skype for Business sallii yhteyden muodostamisen kenen Skype-verkon käyttäjän kanssa tahansa – riippumatta siitä kuuluuko henkilö omaan organisaatioon tai toimiiko henkilö organisaation ulkopuolella.

Milloin Lync päivitys tulee?

Skype for Business -käyttöliittymä jaellaan Lync-sovelluksen kumulatiivisena päivityksenä. Käyttöliittymäsovelluksen päivityksen jakelu alkaa huhtikuun päivityspakettien mukana. Skype for Business -ohjelmassa on valittavissa kaksi hieman erilaista käyttöliittymää eli ”skiniä”.  Asennuksen jälkeen voidaan päättää, käytetäänkö uutta käyttöliittymää (”Skype look”) vai vanhaa (”Lync look). Jos Skype on ennestään tuttu, voi oletuksena tulevan Skype lookin jättää suoraan vakiona päälle. Skype for Business –ohjelman yhteystietoikkuna ja ominaisuudet muistuttavat pitkälti Skype-ohjelmaa.
Kaikki mikä on ennen kulkenut Lync-nimellä muuttuu nyt muotoon Skype for Business.

  • Lync 2013 -asiakasohjelmasta tulee Skype for Business –asiakasohjelma
  • Lync Webselainsovellus saa uuden nimen Skype for Business Web –selainsovellus

Summa summarum: Lync muuttuu muotoon Skype for Business, mutta että tutut toiminnallisuudet säilyvät. Kun päivittämisen ajankohta tiedetään tarkemmin tai sitä ehdotetaan, kysy allekirjoittaneelta lisää niin voin tulla kertomaan näistä kaikista ja uusista ominaisuuksista Microsoft Office 365 – pilvipalvelun osalta.
Microsoft Office 365 –  terveisin Jari
PS: Windows 10 ollut käytössä useamman kuukauden, voin kertoilla niistä lisää myös Microsoft-teknologioiden osalta. Uusin Microsoftin käyttöjärjestelmä ilmestyy siis kesällä 2015.
PS2: Office Lens jos käytössäsi on Apple iPhone, ota käyttöön!
Office-lens