suomeksi SuoraanSuoneen tiedotus yleistä

Ostatko kuranttia tavaraa joululahjaksi?

Moi,
minulta kysellään joulun lähestyessä millaisen tabletin, puhelimen tai tietokoneen ostaisit jouluna? Osa tykkää Windows-koneista, osa haluaa ehdottomasti Applen tuotteita ja kolmas taasen hamuaa Androidin laitteiden vapauteen ja muokattavuuteen. Jokaisessa olet yhden suuren kolme ekosysteemin kanssa joka tapauksessa tekemisissä, tavalla ja toisella. Lisäksi sinun on laitettava luottokortin tiedot jokaiseen erikseen, Apple Appstoreen omansa, Windows kauppaan omat ja Google Play – kauppaan kolmannet tunnukset. Näinhän Microsoft, Apple ja Google tietävät meistä enemmän kuin vaimosi, tai ainakin enemmän kuin anoppisi?
Olen antanut yhden ja simppelin neuvon jokaiselle kun menevät kokeilemaan laitteita. Kokeile koneen mukana tulevaa oletusselainta ja katso sillä suosituimpia nettisivustoja. Näkyvätkö ne oikein ja osaako se skaalata mitenkään sivuja edes sormella zoomailemalla jos laitetta kääntää vaaka- ja pystysuunnassa?
Koko maailma on kääntymässä kohti kosketus- ja mobiilinäyttöjä joten voit itsekin kokeilla ko. asiaan kahdella nettisivustolla ja ne ovat:

Molemmat sivut noudattavat ns. HTML5 Markup ja Mobile Responsive asioita jotka ovat IN tällä hetkellä. Ensimmäinen Mixtuuran pääsivu näyttää tavallisella selaimella (zoomaile hiirtä liikuttamalla) tältä:
artikkelikuva_joulukirjoitus_2013
En itsekään juuri koodaa tai olen päätoiminen nettisivujen tekijä mutta mm. Joomla, Drupal ja WordPress sekä myös Sharepoint tarjoavat ko. ympäristöä ja sen päälle sitten mobiiliteema jolla ko. asiat onnistuvat, ilman ohjelmointia eri päätelaitteille. Vastaavasti Mixtuuran pääsivu näyttää mobiiliselaimella (zoomaile sormea liikuttamalla) tältä:
mixtuura_mobiilinakyma
Tarkista toimivatko ko. sivut joululahjaksi hankkimallasi laitteella ollenkaan. Jos toimivat, sanoisin että on kuranttia tavaraa ja ei vanhene lumien sulamiseen mennessä.
Ja muista, nykyään et tarvitse erillisiä mobiilisivuja malliin http://m.doaudit.fi tai https://www.doaudit.fi/mobiili/ => Olet ajastasi jäljessä jos tuollaisia palveluita hankit tai sinulle tarjotaan niitä, eikö vaan?
Jos taas haluat tietää mitä ja miten eri päätelaitteiden skaalaukset vaaka- ja pystysuoraan toimivat, ja kuinka se tehdään teknisesti, ota yhteyttä. Samalla kannattaa katsoa sähköposti – kalenteri – yhteystiedot asiasi kuntoon ja miettiä mm. mitä ne pilvipalvelut tekevät, ja kannattaako esim. yrityksen tärkeintä sovellusta käyttää ja miten.
Joulukuun terveisin Jari