Windows 8.1 käyttökokemuksia

Moi,
olen käyttänyt Windows 8.1 Preview – esiversiota tosi paljon useammalla koneella ja kun Windows 8.1 ilmestyi torstaina 17.10. klo 14, parisenkymmentä laitetta päivitetty sen jälkeen maanantaihin 20.10. mennessä. Kirjoitan käyttökokemuksista lisää kunhan saamme tämän viikon Windows 8.1 – projektit tehtyä. Näin ollen noin 50 Wndows 8.1 – koneen käyttökokemuksia päivittäisestä käytöstä ilmenee ihan reaalimaailmasta.

Käyttökokemuksia 18. – 25.10.2013

Kaikkiaan 48 Windows 8.1 – asennusta tehty hyvin eri tavoin, joko päivittämällä, uuden koneen asennuksen yhteydessä tai ihan uusasennuksena. Kaksi konetta, HP työasema ja HP kannettava, olleet sellaisia joissa Windows 8 ei päivittynyt Windows 8.1 – versioon Windows Kaupan kautta. Kumpaankaan ei saatu loppuviikosta asennettua Kaupan päivityksellä vaikka poistelimme ylimääräisiä ohjelmia ja ajureita. Viikon saldo on siis 2/48 Windows 8.1:n osalta. Ohjelmista kaikki muut ovat toimineet paitsi muutama noin vm. 2005 ohjelmaa sekä Ciscon VPN clientin vanhemmat versiot. Cisco AnyConnectin 3-versio toimii uudelleenasennuksen jälkeen ok myös Windows 8.1 – kannettavissa.

Windows 8.1 ja kosketusnäyttö

Eniten saat ahaa-elämyksiä Windows 8.1:n osalta kun hankit samalla kosketusnäytöllisen kannettavan. Ja jos olet Microsoft-ympäristössä niin Nokia Lumian toimintalogiikka on hyvin samanlainen kuin Windows 8:n. Samalla kannattaa myös päivittää Office – toimistopaketti 2013 – versioon jos haluat täyden hyödyn Windows 8.1:n uusista ominaisuuksista.
Lisää käyttökokemuksia marraskuun alkupuolella, yksi viikko päivittäisessä käytössä eri organisaatioissa antaa kaikkein parhaimman kuvan mikä oikeasti toimii ja mikä on vain myyntipuhetta uusien käyttöjärjestelmien ja niiden toimivuuden osalta.

Käyttökokemuksia 28.10. – 1.11.2013

Yli 50 käyttäjää käyttää päivittäin Windows 8.1 – koneita ja lisäksi yhdeksän Windows RT – laitetta päivitetty Windows 8.1:lle. Yleisesti ottaen kaikki toimii, ei ole juuri ollut ongelmia päivitysten jälkeen. Kosketusnäyttö sellainen jota suosittelen ja kun käyttäjä tottuu siihen niin pyyhkii kaikkia muitakin Windows-versioita. Työtehon kannalta MS Office – paketin päivitys vähintään Office 2010 – tasolle on ehdoton, ja suositeltavaa käyttää Officen uusinta 2013-versiota. Office 2013 – version uusimman version, nimeltään MS Office 365, saa myös hankittua kk-kululla suoraan netistä.
Jopa USB-pohjainen COM-portin palikka toimii Windows 8:ssa, ja lisäksi monet ohjelmat tunnistavat sen Windows 7-versioksi joten yhteensopivuusongelmia ei ole ollut suuremmin. Tottakai vanhojen ohjelmien käyttö on osin haasteellista mikäli ne ovat Windows XP- ja Windows 2003 Server – taustaisia. Sitä varten kannattaa harkita pienimuotoista IT auditointia, aukeaa silmät nykymaailmaan jos kymmenen vuotta vanhoja systeemejä vielä käytössä.
Windows 8.1 – terveisin Jari
Japa - Windows 8.1 Preview aloitusnakyma