Office Mobile Apple iPhonelle ilmestyi

Microsoft raportoi tänään 14.6. välittömästi saatavilla olevan Mobile Office – sovelluksen Amerikan markkinoille Apple iPhonelle Applen App Store – kaupasta. Sen käyttöönotto vaatii kuitenkin toimiakseen Microsoft Office 365 Home Premium – palvelun.

Office-365-Premium-tilaus
Hintataso Suomessa – kesäkuu 2013 tilanne

Sovellus tulee juhannusviikolla saatavilla Yhdysvaltojen lisäksi  135:lle eri markkinalle ja 29 kieltä on sen jälkeen saatavilla.

Office365-Appstoressa

Älä sekoita tätä MS Office 365 – sähköposti-kalenteri-yhteystiedot palveluun

Itselleni tuli ainakin alussa sellainen mielikuva että ko. palvelu on käytössä kaikilla MS Office 365 – pilvipalvelun hankkineilla mutta kun se kysyi tunnuksia, tottakai siihen piti siis antaa se Windows-tunnus jolla oli ostanut ko. Office-paketin. 

epaselva-valinta-aktivoinnissa

Itse yritin ensin 25 Gigatatavun postilaatikon tunnuksilla ja ihmettelin kun ei toimi. Eli MS office 365 = Elisa Toimisto 365 = Sonera Toimisto 365 tilaus ei siis aktivoi tätä palvelua vaan on ostettava Word – Excel – Powerpoint paketti siis kk- tai vuosi-hinnoittelulla!

Office Mobile for iPhone

Miten voin tarkistaa onko käytössäni Office 365 – tilaus?

Mikäli olet ostanut ko. paketin, on siis käytössäsi sellainen ympäristö jolla voit hyödyntää Word-, Excel- ja PowerPoint-tiedostoja tukevaa kokonaisuutta, siis nimeltään Office Mobile. Suomeen se ilmestyy siis viimeistään juhannusviikolla.

Office Mobile sisältää perustyökalut dokumenttien luomiseen, tarkasteluun ja editoimiseen. Puhelimella käyttäjä pääsee vapaasti luomaan ja muokkaamaan Word- sekä Excel-tiedostoja. Uusia PowerPoint-esityksiä ei ole mahdollista luoda mobiililaitteella. Samalla  pääsee myös  käsiksi SkyDrive,- SkyDrive Pro- ja SharePoint-pilvipalveluihin tallennettuihin omiin ja yrityksen dokumentteihin.

Kannattaa huomioida että tätä App Storesta saatavaa pakettia ei ole mitenkään optimoitu Apple iPadille. iPad-käyttäjät Microsoft ohjaa käyttämään Web Apps – verkkopohjaisten Office työkalujen suuntaan.

http://www.engadget.com/gallery/microsoft-office-for-iphone-hands-on näyttää lisä kuvaruutukaappauksia englannin kielisestä versiosta.

Tämä siis yksi hyvä syy hankkia MS Office 365 jos käytössäsi on Apple iPhone, eikö vaan?

Mitä Office Mobile for Office 365:lle sisältää ja mitä ei?

Nykyiset ja tulevat Microsoft Office (Home Premium) 365 tilaajat voivat ladata Office Mobile for iPhone maksimissaan viidelle (5) Apple iPhonelle. Jos olet ostanut MS Office 365 – tilauksen siten että se sisältää viidelle eri PC:lle ja Macille ladattavan viimeisimmän MS Officen niin tätä tilausta ei lasketa mukaan ko. tilausmäärään. Microsoft Office 2013 tai Office for Mac 2011 ovat siis edelleen käytettävissä PC- ja Mac-puolella.

Appstoren-kautta-Office365-Home_Premium_ostaminenOffice Mobile for iPhone toimii Apple iPhonen versioissa 4, 4s or 5 and iPod Touch 5th Generation. Mikäli et käytä iOS 6.1 tai uudempaa versiota pitää ennen käyttöönottoa päivittää Applen käyttöjärjestelmä.

Microsoft Office 365:n testikäyttö aktivoi myös automaattisesti Office Mobile for iPhonen 14.6. alkaen.

ET – erityistoimeksiannot

Edelleen olen pitänyt kiinni siitä että  nettisivuiltani ei löydy asiakkaiden nimiä. Mutta kerron erilaisista esimerkeistä ja miten hyödynnetty eri tavoin erityistoimeksiannoista. Microsoft Office 365 on yksi asia joita tehty Etelä-Karjalan alueella kymmeniä, esimerkiksi.

SuoraanPilveen? tai osittain?

IE5_ja_Windows_2000_maaliskuu_2011JPGKäytän IT auditoinnista nimitystä SuoraanSuoneen mikäli se tehdään erilaisilla teknisillä apuvälineillä. Asiakkaat kysyvät lisäksi pilvipalveluista – kannattaako meidän ylipäänsä siirtää jotain yrityksemme asioita pilveen, konesaleihin tai muualle kuin oman yrityksen tiloihin? Olen laittanut monesti fläppitaululle ko. asian suhteen kysymysmerkin koska ensin kannattaa miettiä asiaa.

Siksi käytän ko. erityistoimeksiannosta nimitystä SuoraanPilveen? – auditointi tai tarkastus. Lue pääsivulla oleva SuoraanPilveen? – artikkeli aiheesta ja ota ihmeessä rohkeasti yhteyttä.

SuoraanSuoneen ja ET – erityistoimeksiannot terveisin

Jari Harju
jari.harju(at)doaudit.fi | +358 40 566 8833

DoAudit Oy
Lentokentäntie 75, 53600 Lappeenranta | https://www.doaudit.fi |