Windows RT:n ja Windows 8:n oma sähköpostiohjelma ei tue POP-postilaatikoita

Moi,

Windows 8 – koneiden ja Windows RT – laitteiden, kuten Microsoft Surface, mukana tuleva sähköpostiohjelma ei enää tue POP-postilaatikoita. Eli jos sinulla on sähköpostitili jossa saapuva POP3 – postilaatikon asetukset ovat paperilla ja käytettävissä, niitä ei siis pysty hyödyntämään. Ainoa vaihtoehto on käyttää IMAP-protokollaa mm. kotipostien ja muiden vanhojen postilaatikoiden osalta.

Tämä voi tulla ongelmana esimerkiksi siirtyessä Windows 8 tai MS Surface – käyttäjäksi ja asennuksen aikana. Asia on ollut tiedossa mutta tulee edelleen yllätyksenä tosi monelle.

Windows 8 – ympäristössä se hyvin usein onnistuu koska MS Office 2010 – ja 2013 – paketin mukana tulee täysverinen Outlook. Mutta kannattaa ottaa huomioon mm. Surfacen osalta koska siinä kyllä vakiona Word 2013, Excel 2013 ja Powerpoint 2013 mutta ei Outlookia siis vaan tuo oma sähköpostiohjelma.

terveisin Jari