29,99 Euroa – tee kuitenkin ensin Windows 8 Upgrade Assistant tarkistus

Moi,

jos tulit tälle sivulle Miästen vessa – linkki klikkaamalla, se asia kyllä selviää artikkelin loppupuolella mutta päädyit oikeaan paikkaan siis. Ensin Windows 8 – asiaa eli Suomeen tuli myös saataville 26.10.2012 aamulla Windows 8. Johtuen Yhdysvaltojen aikaerosta kaikki tietoliikennelinjat olivat tukossa pe-aamuna 26.10.2012:

Windows 8 tarjous
Windows 8 tarjous – 29,99 Euroa

Se mikä kannattaa ehdottomasti ensin kokeilla ja testata on Windows 8 Upgrade Assistant joka tarkistaa yhteensopivuuden. Tämä löytyy vakiona kun aloittaa päivitysprosessin.

Oman pikkukannettavani osalta lopputulos oli seuraava pe-aamuna 26.10.2012:

Mikäli käytät ohjelmia joita löytyy tsekkauslistalta niin kannattaa tarkistaa toimivatko ne ylipäänsä Windows 8:ssa. Minulla päivitys jää tekemättä ko. koneeseen koska Lotus Notes & Domino sellainen jota tarvitsen työni puolesta. Erityisesti konversiot NSF-tietokannoista esimerkiksi PST-tiedostojen kautta sellainen jolle käyttöä siirtymäprojekteissa. Mutta pitää tarkistaa Notes-päivityksiä samalla, Lotus Notes 8 – päivitys kun näyttää kenties korjaavan ko. huomautuksen.

Mielestäni poistin Lenovon mukana tuleen Nortonin jo silloin kun hankinta ThinkPadin eikä sitä näy edes asennetuissa ohjelmissa. Asensin Microsoft Security Essentialsin saman tien tilalle. Kuitenkin Windows 8 Upgrade Assistant sanoo sen olevan koneessa? Hmmm.

Toisekseen en alkanut junamatkalle asennusta puuhastelemaan ja Windows 7 => Windows 8 päivitystä tekemään, Lappeenranta – Helsinki välillä se varmaan olisi kenties nykyään jo onnistunut kun VR:n Junaverkko WLAN toimii myös.

Mutta kokeilen päivitystä kotikoneelle kyllä viikonlopun aikana. 

26.10. iltapäivän kokemuksia

Tein pe-aamulla muutoksen ja otin työmatkalle päiväksi kuitenkin suoraan Windows 8 – kannettavani. Tutkin samalla mitä sovelluksia on Windows 8:n kauppapaikassa tarjolla. Se mitä ohjelmia joko päivitin tai asensin perjantaina, selviää Windows 8 Store – sivulta. Myös mm. Terveystalon Windows 8 – sovellusta katsoin myös mutta en todennut sitä nykyisessä kunnossani vielä tarvitsevani…

Terveystalon Windows 8 sovellus - yleiskuvaus
Monia muitakin Windows 8 sovelluksia Suomessa…

Windows 8 asioista kysymyksiä?

Kysy lisää, erityistoimeksiannot alaani sekä Windows 8 luonnollisesti

Siis mikä Miästen vessa juttu?

Eilen 25.10.2012 oli siis omalta kohdaltani Windows XP- ja erityisesti Windows 2000 Workstation päivä. Siinä melkein uusi Huawein 3G-nettitikun yhteensopivuus oli koetuksella mutta ratkaisu löytyi. Aamupäivällä päivitimme Windows 2000 – konetta CD-ROMIn kautta ja tuota USB-asiaa pähkäiltiin legendaarisessa paikassa:

miasten vessa
Miästen vessa -> tarjolla Windows 8 Pro päivitys parhaimmalle selostukselle!

Lounaan jälkeen oli asiaa pisuaariin jossa tajusin miten ongelma ratkaistaan! Kävimme operaattorin sivuilla ja iltapäivän aluksi saimme vaihdettua tarpeeksi vanhan Huawein tikun uuden tilalle ja homma rokkasi. Tarjoan Windows 8 Pro – päivitysversion sille kuka kertoo mistä paikasta on kyse ja erityisesti historiaa ko. paikasta. Vastaus ei ole siis miesten vessa, toilet, WC tms. vaan legendaarinen paikka Etelä-Karjalan ja miksei myös koko Suomen historiassa. Palautteet ja kommentit voi hoidella Ota yhteyttä – lomakkeella, viitteenä “Miästen vessa”.

Windows 95 ei ole tänä vuonna ilmestynyt töissä kertaakaan, viime vuonna vielä kerran. Windows 98 case ollut esillä yhden kerran mutta Windows 2000 Workstation jo puolisen tusinaa kertaa vuoden 2012 aikana. Jos jokin systeemi toimii, Windows 8 ei välttämättä siis ole ratkaisu kaikkeen, eikö vaan?

Ota Rohkeasti yhteyttä, etsitään käytännön ratkaisuja sitten!

Windows 8 Pro 29,99 Euroa päivitysterveisin Jari

PS: Microsoft Office 2013 tulossa ja tässä mielenkiintoinen historia Microsoft Officesta:

The History of Microsoft Office
The History of Microsoft Office by Best STL