iPhone 5 – Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Moi,

Apple iPhone 5 omistajille tulee muutama uusi asia aikaisempiin Apple iPhoneen ja iPadiin verrattuna:

Apple iPhone 5 myyntipakkaus

  • USB-piuhan toinen pää mennyt uusiksi – liitin muuttunut siis täysin!
  • nanoSIM-kortti – microSIM ja SIM-adaptereita saa erikoiskaupoista varmaan hetken päästä
  • uudet nappikuulokkeet – sopivat aikaisempiin malleihin kyllä ja muihinkin 3,5 mm laitteisiin

NanoSIM-kortin osalta ongelma tulee silloin kun Apple iPhone 5 lopettaa toimintansa ja pitäisi laittaa SIM-kortti varalaitteeseen. Niitä on markkinoilla tasan yksi eli iPhone 5. USB-piuhaan on saatavilla adapteri jolla sen saa samanlaiseksi kuin muissa Apple iPhoneissa ja iPadeissa mutta sitä ei tuntunut olevan kenelläkään. Tupakkasytkärilaturin osalta tilanne oli sama.

Pikakäyttökokemukset olivat:

  • äänensäätönappulat ovat vasemmalla kun aikaisemmin oikealla
  • nappikuulokkeen liitin pohjassa kun ennen yläpuolella
  • nappikuulokkeet L- ja R-merkintä, muotoilusta näkyy kumpi menee oikeaan ja kumpi vasempaan korvaan
  • pidempi kuin aikaisemmat mallit, noin 1,5 senttiä
  • kapeampi ja keveämpi kuin iPhone 4
  • iOS 6 oli vakiona, ei tarvinnut päivittää käyttöjärjestelmää siis

Kun AppStoresta asentaa ohjelma, siihen tulee viistosti oikealle “Uusi” ennen kuin sen käynnistää ensimmäisen kerran.

Jotenkin tuntuu kuitenkin vanhanaikaiselta Samsungin ja Lumian käyttöön verrattuna. Ehkä se johtuu siitä että kuvakkeet on aina naulattu samalla tavalla laatikoiksi ja niiden muokkaus on Hitler-tyylisesti Applen käsissä?

Lisätietoa adaptereista (päivitetty 8.1.0.212)

Apple myy USAn verkkokaupassa perusadapteria 29 taalalla  ja 20 sentin johdolla varustettua adapteria 39 taalalla. Tämä siis jos haluaa käyttää uuden iPhonensa kanssa vanhoille iPhoneille, iPodeille tai iPadeille valmistettuja oheislaitteita (kaiuttimet, telakat ja muut synkronointilaitteet)

Apple iPhone 5:n liittimen nimeksi on annettu näköjään “Lightning”. Lisäksi se on aiempaa 30 pinnistä liitintä pienempi ja myös selvästi kapeampi. Ilman ko. adapteria aiemmille iPhoneille valmistetut oheislaitteet ovat uuden liittimen kanssa siis täysin ei-yhteensopivia.

En henkilökohtaisesti usko että kuluttajat tykkäävät tästä? 

Lumia – Samsung – Apple kysymyksiä?

Ota yhteyttä jos tarvetta siirrellä materiaalia Nokia Lumian – Samsung Galaxyn (tai muiden Android-tuotteiden osalta)  – Apple iPhonen välillä. Nokia Suite – Samsung Kies – Apple iTunes yhdistelmät yhdessä Outlookin profiilien kanssa saavat mielenkiintoisia lopputuloksia aikaan mikäli ei ko. asioiden kanssa ole päivittäisin tekemisissä.

iPhone 5 – terveisin Jari