Osa asioista pysyy mutta…

Moi,

Englannissa pysyy iso tuoppi varmaan maailman tappiin asti samana eikä sitä saada 0,5 litran kokoon. 

Enkä myös usko että kuvassa oleva mukava hääpaikka muutamaan sataan vuoteen vaihtaa kirkosta esimerkiksi kirpputoriksi. 

Taksien ja puhelinkoppien osalta siirtymä voi olla vuosissa jos iso sponsori olympialaisten malliin alkaa mainostamaan niitä. Musta taksi on kenties Lumia cab ja punainen puhelinkoppi EliDSoneNsaAra Green?

Varsinaiseen asiaan eli kannattaa varmaan miettiä omien IT-järjestelmien osalta asiaa myös ja niiden elinkaarta, eikö vaan?

Mitä on IT auditointi?

Moni luulee sen olevan maailman suurinta rakettitiedettä mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan kannattaa seuraavat asia käydä läpi:

  • millainen meidän IT-ympäristö on nyt?
  • miten sitä voi parantaa?
  • mitä mahdollisuuksia nykyaikaiset työkalut antavat?
  • mikä on tilanne jossa haluamme olla vuonna 2013 ja vuonna 2015?

Olen tehnyt laidasta laitaan erilaisia ATK-juttuja vuodesta 1987 ja aina suurin ongelma on muutosvastarinta uutta kohtaan:

Meillä on aina laitettu päivämäärä muodossa 04.09.2012, ja tämä pätee mappeihin, mapin välilehtiin, Lotus 123- ja Excel-taulukoihin ja Wordin saatekirjeen päivämäärään! 

Itse olen nähnyt asian haasteena mutta silloin organisaatiolla on usein Windows XP ja Office 2003 käytössä. Lisäksi puhelimena on se Nokian malli jolla voi hakata nauloja puhumisen lisäksi. Akku tosin kestää pitkään kun SIM-kortin muistissa on max 20 nimeä ja siihen ainoastaan ja vain vastataan.

Tämä on hieman karrikoitu esimerkki tosielämästä. Entä jos asiaa miettisi toiselta kantilta?

Poistin tuosta asiakkaan nimen ja laitoin esimerkiksi itseni. Samalla tavalla kannattaa organisaation itse miettiä riippumattomassa ja puolueettomassa IT auditoinnissa miten pääsemme päämäärään.

Tämä ei siis ole rakettitiedettä mutta ota yhteyttä jos haluat tarkastella nykyistä ATK-tilannettasi.

terveisin Jari

PS: olin kaksi viikkoa Lontoon kisoissa ja siellä näki käytännössä mihin maailma oli mennyt yhden olympiadin aikana. Kehitys ollut mieletöntä, jutellaan lisää kun nähdään kasvokkain.