Keynote – Pages – Numbers

Moi,

Apple iPadille ja Apple iPhonelle on siis olemassa “melkein täysin yhteensopivat” Microsoft Officea vastaavat versiot, Keynote, Pages ja Numbers. Ne ovat saatavilla App Storen kautta:

Lisäksi esimerkiksi Microsoft Office 365-asiakkaille on saatavilla ilmaiseksi Lync. Onenote, Skype ja Skydrive täydentävät palettia ja jopa Xboxille löytyy oma iOS-sovellus.

Entäpä Mac-työasemat ja Mac-kannettavat ja Microsoft Office?

Samat Keynote, Pages ja Numbers löytyvät myös Macin työasemille ja kannettavilla mutta suosittelen Microsoft Office 2011 for Mac – version hankkimista mikäli aiot tehdä yhteistyötä Wndows-maailman käyttäjien kanssa. Microsoft Office 2008 for Mac – versiolla Outlookin ohjelma tunnetaan vielä nimellä Entourage mutta siitä aika ajanut myös ohitse. Hintalappunen ei ole sitten enää 13-15 Euron luokassa kuten “iOS-melkein-Office-yhteensopivilla” tuotteilla vaan alkaa alla 250 Euroa  lähtötaso ko. paketille Mac-ympäristössä yrityskäytösssä. Tottakai on olemassa opiskelija-kotikäyttöversio 120 Eurolla mutta se ei sisällä Outlook-ohjelmaa Mac-koneisiin siis.

Tämä voi tulla yllätyksenä monelle Mac-ympäristöön siirtyneelle joten pikainfona asia tässä ja nyt.

Summa summarum: Microsoft Office 2011 for Mac = Microsoft Office 2010 for Windows, pienin eroin mutta sama tuote hyvin pitkälle siis.

terveisin Jari

PS: lue Samsung – Apple – Nokia älypuhelinten osalta todella käytännön tasolla tapahtunut vertailu tästä linkistä.