Apple iPad Apple iPhone Lumia Nokia tiedotus

Eri näkymät eri päätelaitteilla

Moi,

eri projekteissa tulee keskusteluja tablet- ja älypuhelinlaitteiden käytöstä. Ne yleistyneet koko ajan ja siksi myös eri nettisivut suhtautuvat hyvinkin eri tavoin millä laitteella niitä katsotaan. Jos tulet DoAuditin sivuille tabletilla tai älypuhelimella, näkymät ovat seuraavat riippuen käyttämästäsi päätelaitteesta:

Nokia Lumia 800 ja Nokia E7 näkymät
Pystysuorassa Vaakasuorassa
 

 

Apple iPhone näkymä
Pystysuorassa Vaakasuorassa
   
Apple iPad näkymä
Pystysuorassa Vaakasuorassa
   

Kuten huomaat, sen perusteella millä laitteella tullaan näytetään sivu eri tavoin eri päätelaitteille. Se mitä oletuksena  näytetään on tietenkin valittavissa mutta itse olen määrittänyt näytettäväksi päivämäärän mukaan kolme viimeisintä artikkelia (juttua).

Mobile responsive design

Jos nettisivuille oleva tyylitiedosto, teema, peruspohja, template (monia eri nimiä käytetään samasta asiasta) ymmärtää ns. mobile resoponsive design – mallia ja osaa niitä hyödyntää, se osaa automaattisesti skaalautua päätelaitteen mukaan:

Nokia Lumia 800 ja Nokia E7 näkymät
Pystysuorassa Vaakasuorassa
 

 

Apple iPhone näkymä
Pystysuorassa Vaakasuorassa
   
Apple iPad näkymä
Pystysuorassa Vaakasuorassa
   

Esimerkkinä Etelä-Saimaa ja iPad

Etelä-Saimaa tuli myös 6.7.2012 saataville iPad-versiona. Siitä saa hyvän kuvan mihin suuntaan lehtien luku on menossa ja kuinka otetaan huomioon tablet-laitteiden yleistyminen.

 
   

Ota asian tiimoilta rohkeasti yhteyttä. Erityisesti nykyaikainen tekniikka, mitä mahdollisuuksia on tällä hetkellä tarjolla ja kuinka oikeasti voi samalla rahalla hyödyntää suoraan älypuhelinta ja tablettia osana yrityksesi infraa ja nettijulkaisua. Sosiaalinen media (Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest, Flickr) voidaan luonnollisesti miettiä samalla kertaa teknisesti.

Kaikkein tärkein eli sivujen sisältö ja sen ajan tasalla olo ja kuinka ja mihin mediaa se tuotetaan osaksi prosessia mietitään erikseen. Mutta kaikissa DoAuditin sivuille tehdyissä esimerkeissä en ole riviäkään ohjelmoinut esimerkiksi HTML-kielellä. tietokantojen koodaamisella tai vastaavilla. Eli pyritään käyttämään hyväksi valmiita palikoita.

Näin siis nykypäivänä, nykytekniikalla nettisivut tuotetaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja mietitään yhdessä uusi tapoja hyödyntää nykytekniikkaa!

terveisin Jari