Sähköinen laskutus ja taloushallinto

Moi,

sähköinen laskutus yleistyy koko ajan ja itsekin olen tehnyt sähköisen taloushallinnon sekä pilvipalveluiden osalta projekteja parin viimeisen puolen vuoden aikana. Ota yhteyttä jos mietit sähköistä taloushallintoa. Siinä samassa kannattaa ottaa huomioon monia muitakin asioita kuin pelkkä laskujen kierrätys tai vastaavat asiat. Esimerkiksi kannattaako ottaa “netissä ja älypuhelimessa toimiva laskutuspalvelu jolla luot ja lähetät käden käänteessä yrityksesi laskut milloin ja mistä vain”?  Tällainen mainos on monella sähköisiä laskuja tarjoavalla taholla, samoin kuin se että “vapaudu omasta palvelimesta ja siirrä taloushallintosi pilveen”. Molemmissa on sekä hyviä että huonoja puolia ja ne kannattaa käydä läpi esimerkiksi IT auditoinnin tai erityistoimeksiannon kautta.

Jos saat tällaisen infon omaan yritykseesi

Yrityksemme verkkolaskutusosoite on muuttunut…

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Verkkolaskujen käsittely on sekä lähettäjälle että vastaanottajalle nopeampaa, luotettavampaa ja edullisempaa kuin paperilaskujen käsittely.

OVT-­tunnus: XXX
Verkkolaskuosoite: YYY
Operaattori: ZZZ

Mikäli ette pysty lähettämään verkkolaskuja, pyydämme Teitä lähettämään jatkossa paperiset laskut ostolaskujen skannauspalveluun osoitteeseen:

Jotta skannauspalvelu voi kohdistaa laskunne, tulee tämä laskutusosoite tulostaa myös itse laskuun eikä pelkästään kirjekuoreen. Pyydämme Teitä myös huomioimaan, että tähän laskutusosoitteeseen ei saa lähettää muuta materiaalia kuin laskuja eli esimerkiksi tiedotusten ja markkinointimateriaalin postiosoite pysyy ennallaan.

Niin silloin kannattaa vähintään

miettiä pystynkö itse edes lähettämään sähköisiä laskuja. Silloin alkaa välittömästi myös taloushallintojen prosessien miettiminen kokonaisuudessaan, eikö vaan?

Ota rohkeasti yhteyttä – keskustellaan lisää sähköisen laskutuksen asioista ja käytännön kokemuksista asian tiimoilta.

kesäterveisin Jari