Mobiilivarmenne, Sputnik ja päivitysten koot

Moi,

siirryin kuun alusta käyttämään mobiilivarmennetta osana sähköistä taloushallintoa. Miten se toimii? Verkkopalveluun annan oma puhelinnumeroni. Tämän jälkeen syötän saamani viestin jossa pyydetään tunnuslukua. Syöttämällä oman tunnuslukuni kännykällä verkkopalvelu avautuu. Varmenteen voi hankkia omalta matkapuhelinoperaattoriltasi (Sonera, Elisa ja DNA). Käytännössä se tarkoittaa SIM-kortin vaihtoa siruversioon ja operaattorin myyntipisteessä käynti kuvallisella henkilökortilla on nopein ja helpoin tapa hankintaan. SIM-kortin vaihto on itsessään ilmainen. Ja tietenkin pitää olla se mobiilivarmennetta tukeva sähköinen asiointipaikka. Minulla se on Netvisor taloushallinnon osalta ja toisena kohteena olen käyttänyt mobiilivarmennetta suomi.fi portaalissa. 

Mobiilivarmenteella hidas lanseeraus – joko tänä vuonna yleistyy? 

Mobiilivarmenteen käyttäjien lukumääriä ei ole ilmoitettu koska operaattorit ovat sopineet olematta lanseeramatta sitä vielä. Kenties jo tänä vuonna massalanseeraus kun riittävän suuri määrä sitä hyödyntäviä palveluja on käytössä. Ehkä sitten kun suomi.fi-portaalin lisäksi kuntien, ministeriöiden ja virastojen sähköisissä palveluissa kansalaisen tunnistus- ja maksamispalvelu Vetuma yleistyy vielä lisää?

Jääkiekkoa myös keskellä kesää – Saipa ja Sputnik

Kesäkuussa penkkiurheilijan illat täyttävät jalkapallon EM-kisat, heinäkuussa yleisurheilun EM-kisat ja heinä-elokuussa  ovat koko kesän kohokohtana Lontoon olympialaiset. Mutta ei ole unohdettu myöskään jääkiekkoa. Jo perinteeksi muodostunut SAIPAn tukeminen jatkuu ja Sputnik-verkoston maksu hoidettu.

Saipan Sputnik verkosto kaudella 2012 - 2013

Saipa – yksi Idän ihmeistä. Ja höntsäkiekkokautta odotellessa, ja niitä kesähelteitä myös…

Päivitysten koot kasvaneet tosi paljon!

Tiistain 12.6.2012 Mac Book Pron päivitys oli melkein kahden Gigatavun luokkaa eli 1976 Mt. Hitaalla nettiyhteydellä on siis olla yhtä tuskaa jo pelkkien tiedostojen haku, eikö vaan?

Mac OS X 10.7.4 kesäkuun 2012 ohjelmistopäivitys 1,9 Gt latausajat vertailu eri nopeuksilla
2 Gt päivityspaketti saatavilla… ja sen lataukseen kuluva aika

Kesä 2012 – asiakastiedote 

Lue IT-alan kuulumisia lisää kesä 2012 – asiakastiedotteestani.

Voit seurata myös Twitteri-feedejä sopivin väliajoin => doaudit

kesäterveisin Jari