20 vuotta mennyt nopeasti – Wolfenstein 3D

Moi,

aloitin mikrotukihenkilön ja ATK-kouluttajan työt sen aikaisella Enso-Gutzeitin koulutuskeskuksessa… siitä on aikaa nyt yli 20 vuotta! 

Ensimmäisen Windows-kurssini osallistujat olivat Imatran Kaukopään tehtaan palokunta. Graafinen käyttöliittymä, hiiren käytön ja aamupäivän koulutuksessa Pasianssin sekä Miinanpolkijan peleillä tuskanhiki oli osalla palomiehistä. Kun hiiren johto loppui niin Martelan pöydän jatkoa olisi tarvittu koska eihän hiiri enää siirry… Windows-koulutus jäi myös mieleen siksi että kaksi hälytystä tuli kesken koulutuksen joten 8 henkilön mikroluokka IBM PS/2 – Windows-mikroineen ja palvelimen IBM LAN Server OS/2 – käyttöjärjestelmineen jäi tyhjäkäytölle 15 sekunnin varoitusajalla . Puolen päivän koulutussessiosta tuli iltapäivän klo 14 kahvituntiin kestänyt tilaisuus. Jotenkin nykyiset ATK-projektit kuulostavat monesti samalta aikataulujen suhteen?

Heräsin todellisuuteen ajan kulumisessa eilen viimeistään:

Wolfenstein - Can I play, Daddy?

Sen ajan yksi legendaarisimmista DOS-peleistä oli Wolfenstein. Sen eri variaatioista tuli sitten vastaavat Windows-pelit ja nykyään räiskintäpelit hieman eri tasoisia. Mutta nämä olivat tärkeimmät komennot:

X - Shift- Z- välilyönti - nuolinäppäimet ohjaukseen

Nyt Wolfenstein on 20 vuoden kunniaksi julkaistu nettiversiona:

Klikkaa yläpuolella olevaa pelitilannetta ja voit kokea sen tunteen mitä 20 vuotta sitten huippukäyttöliittymä oli…

Olen tosin seurannut aikaani ja pysynyt kehityksessä mukana. Ota yhteyttä ja katsotaan ovat prosessisi ja tietojärjestelmäsi kehittyneet samalla tavalla kuin pelimaailma 20 vuodessa.

Muisteluterveisin Jari