Windows 8: tiilet ja kielen vaihto vakiona

Moi,

lokakuussa 2012 ilmestyy Windows 8. Ne ketkä käyttävät Nokia Lumia – puhelinta ovat jo saaneet ensimmäisen kuukauden aikana sattumoisin tuntumaa miltä käyttöliittymä näyttää Windows 8:n osalta.

Miltä käyttöliittymä näyttää Windows 8:n osalta?

Australialaisen yrityksen tekemä Twitter-sovellus näyttää esimerkkiä käyttöliittymästä:

Windows 8 MetroTwit sovellus esimerkkinä

MetroTwit-sovelluksen voi asentaa myös Windows 7 – koneeseen. Se mikä on huomioitavaa on esimerkiksi Microsoftin  .NET Framework 4 – asennus ensin ellei sitä ole jo aikaisemmin asennettu. Kannattaa kokeilla ja käyttää mikäli sinulla on Twitter-tili ja käytössä Windows.

Mitä muuta Windows 8 tuo mukanaan?

Teknisesti varmaan monia muutoksia mutta loppukäyttäjän osalta mielestäni yksi suurimmista muutoksista on kielivalinta.

Windows 8 kielivalinta

Ostat kaupasta tietokoneen ja 1. kerralla valintana on kieli: suomi, ruotsi vai englanti? Kun olet kerran valinnut kielen Windowsissa, et voi enää vaihtaa käyttöjärjestelmän kieltä, eikö vaan? Tähän siis tulossa muutos. Isä voi käyttää englanniksi, äiti suomeksi ja tytär valita vaikkapa venäjän jos koulussa opiskelee venäjää.

Windows 7 tukee 95 eri kieltä mutta tavallisesti sinun on hankittava erilaisia Language Pack – paketteja jälleenmyyjän kautta. Eri kieliä tulee automaattisesti esimerkiksi Windows 7 Ultimatessa mukana ladattavaksi (kaikki nuo 95 kieltä saatavilla siis) mutta saat myös LIP – Language Interface Pack – paketteja “marginaalikielille” joilla käyttöjärjestelmän yleisimmät komennot tulevat ko. kielille.

Windows 8 tuo muutoksen tähän, näin ainakin uusimman tiedon mukaan. Kieliä on tarjolla kaikkiaan 108 ja voi olla enemmänkin lokakuussa 2012.

Microsoftin Windows 8 vai Applen Mountain Lion jouluksi?

Erinomainen kysymys sillä molemmilta ilmestyy uusi käyttöjärjestelmä tämän vuoden aikana. Applen logiikkana on aina uuden käyttöjärjestelmän osalta “siivota” tukea 3 – 5 vuotta vanhempien ohjelmien, laitteiden ja esimerkiksi grafiikkapiirien osalta. Tämä tarkoittaa businesskäytössä monelle negatiivista yllätystä koska ei löydy esimerkiksi monitoimilaitteelle kirjoitinajuria ollenkaan.

Asia kannattaa käydä läpi IT auditoinnin kera. Samalla käydään läpi nykyinen tila, mitä on tarjolla ja minne halutaan oikeasti oman IT-ympäristösi osalta. Ota yhteyttä!

Windows 8 – terveisin Jari