Leijona kuulumisia keskellä kesää!

Omena ei ole kauas pudonnut..

myös Apple-rintamalla on ollut vilkasta viimeisen kahden viikon aikana. Tänään 20.7. ilmestyi Mac-käyttäjille uusin käyttöjärjestelmä ja mikä täysin uutta? Se jaetaan ainoastaan ja vain netin kautta. (Lisäys 21.7 aamulla: Mac-kauppoihin tulee ei-nykyisille Lumileopardin käyttäjille mahdollisuus hankkia USB-tikulla Lion. USB-tikun hinnaksi on tulossa noin 69 Euroa (Englannissa päivitys 20,99 puntaa netistä ja USB-versio 55 puntaa).

Päivitys on 23,99 Euroa, ja päivitykseen käytetään App Storen tunnuksia. Kun asennus median koko on juhlavat 3,5 Gigatavua! => jo pelkkä lataus hitaan linjan yli tosi hidasta. Ja mikäli asut maaseudulla ja/tai käytät mokkulaa niin voi kestää. Ota ihmeessä huomioon myös datapakettisi kk-kulutus jos mokkulan kautta lataat uusinta Mac OS Lion – käyttöjärjestelmää. 


Mitä siis tulee ottaa huomioon nyt ja tulevaisuudessa? Tietoliikennelinjat, niiden kapasiteetti ja luotettavuus. Lue lisää tästä linkistä.
Minulla lataus kesti 20 minuuttia, ja asennus vei 45 minuuttia siitä pisteestä kun asennus käynnisti MacBook Pron uudestaan varsinaisen asennuksen osalta. Ja tietenkin pitää ennen päivitystä/ostoa ajaa kaikki Mac OX Snow Leopardin aikaisemmat päivitykset jotta päivitys onnistuu.

Mitä uutta ja ihmeellistä Lionissa?

Hiiri toimii toisinpäin kuin aikaisemmin! Eli vieritys ylös ja alas käännetty “ylösalaisin”.

Lisäksi Applen oma Mail-ohjelma päivittynyt.

Ja mukaan tullut Launchpad ja Mission Control.


Mitä asennuksen jälkeen ja muutaman tunnin kuluttua?

Välittömästi osa ohjelmista tai nettisivuista ei ole täysin yhteensopiva uuden Leijonan kanssa. Ainakin iTunesin 10.4 (64-bittinen) päivitys ilmestyi välittömästi sekä Mac- että Windows-puolelle:

Lisäksi WordPress 3.2.1-versiolla olevat nettisivut Lion – Mozilla Firefox 5 – versiolla olevat nettisivut alkoivat käyttäytymään “oudosti”:

Jos käytät Parallels Desktopia, niin…

 
4- ja 5-versiot ei toimi siis enää.

Mitä sitten?

Mac OS X Lion – päivityksen lisäksi myös Apple iPadille ja iPhonelle tuli viime viikolla iOS 4.3.4 päivitys. Kysy Apple-asioista lisää, erityisesti jos on migraatio Nokia- ja Windows-maailmasta Apple-ympäristöön. Osaan erinomaisesti myös Apple-logiikan.
Leijonan kitaan? – terveisin Jari
PS: jos sinulla Apple iPad tai Apple iPhone, kokeile sillä https://www.doaudit.fi/ => yllätyt, kerron lisää mielelläni.
PS2: Applen Magic Mousen osalta vierityssuunnan luonnollisuus muutetaan takaisin:

Ota eka täppä pois, pääset takaisin Windows-maailman rullaukseen...
Ota eka täppä pois, pääset takaisin Windows-maailman rullaukseen...