Microsoft Office 365 – nyt saatavilla

Moi,
Office 365 saatavilla, beta leima otettu pois ja luottokortti toimii tilausten osalta.
Pienemmille yrityksille tarkoitettu P1 – paketti (mukana Exchange Online, SharePoint Online ja Microsoft Lync) maksaa 5,25 Euroa/kk/käyttäjätunnus. Eli yhden käyttäjän tunnus joka muotoa tunnus@toimialue.onmicrosoft.com (toimialue on se jolla rekisteröidyt palveluun) on Y-tunnuksen omaavalle 5,25 Euroa/kk. Ja kun lisäät siihen esimerkiksi oman fi-toimialueesi, ja otat sähköpostisi muotoon etunimi.sukunimi@yritys.fi, se tuo hintaan toisen 5,25 Euroa/kk lisää. Tämä on Office 365:n logiikkana.
Nimipalveluihin tehdään lisäksi muutokset mm. autodiscover-toiminnolle mikäli operaattorisi tukee ko. omainaisuutta. Sen lisäksi tietenkin sähköpostit ohjataan 25 Gigatavun postilaatikkoon. Ja kenties samalla halutaan uusia yritys.fi nettisivut koska mukana tulee SharePoint Online? SharePointisssa ovat vakiona mukana ryhmäsivusto sekä www-sivut.

Office 365 - P1 paketin sisältö

Jos on tarvetta Microsoft Office Professional paketille (+ asennus maksimissaan viidelle eri laitteelle), se maksaa 16,06 Euroa/kk (alv 0). Esimerkiksi jos haluat ottaa SharePoint dokumenttisi off-line tilaan, vasta MS Office Pro-versiossa tulee mukana Microsoft SharePoint Workspace 2010. Office 2010 Professionalin avulla onnistuu off-line työskentely ja replikointi esimerkiksi junassa ollessa, lentokoneessa, ylipäänsä siis ilman tietoliikenneyhteyttä. Ja Upload Center on myös osana Office 2010 Professional – pakettia.
SharePoint Workscape ja Upload Center

Kysy ihmeessä lisää koska erityisesti IT auditoinnin ja samalla tehtävän kartoituksen avulla kannattaa asiaa lähestyä. Tietoliikenne avainasemassa koko Office 365 – konseptissa ja tietenkin myös se soveltuuko Office 365 oikeasti oman yrityksesi käyttöön.
Microsoft Office 365 – terveisin Jari

PS: lue kesä 2011 – asiakasinfoni myös!