Pilveen kaikki?

Moi,
pilvipalvelut ovat vuoden 2011 isona teemana mutta kuinka ko. muutoksessa riittävät operaattoreiden tietoliikenneverkkojen kapasiteetti? Katselin 18.5. pidettävän SEPA-seminaarin (http://www.esatky.fi/sepa2011/) esitykseeni eri valmistajien uusia tuotteita ja ainakin seuraavat suuret ATK-yrityksen ovat julkistaneet cloud computing -aikeita:

  • Canon
  • Xerox
  • Ricoh
  • Google Music
  • Amazonin musiikkipalvelu
  • Microsoft Office 365 (nykyinen Microsoft BPOS)
  • Apple iCloud? – vuoden suurin spekulaatio koska heillä 100 miljoonan luottokortin kauppapaikka jo valmiina, musiikin kuuntelu miltä tahansa päätelaitteelta
  • erilaiset musiikki- ja videopalvelut kuten Spotify, Skype, jne
  • monia muita, käytännössä kaikki suurimmat ohjelmistotalot (Microsoft, Google, Apple, Adobe, Amazon, jne)

Eli sinulla on oma verkkotulostin yrityksesi tiloissa niin tavallisten skannausten ja tulostusten osalta pilivpalvelun logiikka on pilvipalveluissa seuraava:
 

Tällöin sinulla ei ole omaa palvelinta vaan teet autentikoinnin tavalla tai toisella pilveen, eikö vaan? Kun sinut on todennettu pilvestä, skannaus ja tulostus (ja niiden kustannukset per kk/käyttäjä tai mustavalko-väritulostuskulu per sivu) hoituvat sitä kautta. Tietenkin sinulla on leasing- tai vastaava sopimus tulostintoimittajan kanssa mutta muista se normaali pullonkaula => oma tietoliikenneverkkosi nopeus? Kaikki liikenne kiertää pilven kautta joten asynkroninen linja voi olla yksi suurimmista pullonkauloista!
Kaikki nämä asiat voidaan käydä läpi SuoraanSuoneen – auditoinnilla, soveltaen oman yrityksesi nykyistä tilannetta. Ja samalla SEPA, taloushalllinto, lähiverkko, langaton verkko ja muut tietoliikennekomponentit katsotaan ja mietitään mikä on haluttu tilanne vuonna 2012, 2013 jne.
Pilvipalvelu ei välttämättä siis ole ratkaisu ongelmiisi mutta katsotaan asiaa yhdessä, eikö vaan? Ota yhteyttä niin kerron lisää.
terveisin Jari, 040 566 8833, jari.harju(at)doaudit.fi