salasanoista faktaa ja fiktiota?

Moi,
käytän IT auditoinnissa hyväksi erillisiä, kaupallisia tuotteita. Tässä tuloksia salasanoista yhden valmistajan tekemästä tutkimuksesta liittyen salasanoihin:

  1. pisin salasana jo on ko. yrityksen softalla palautettu : wu*EdERu?eSpuQ3qUdremuphetheBadAge79Wast6-ewega3Hasaku4R2thepruq (64 merkkiä!)
  2. lemmikin nimi on salasanana kolme kertaa useammin kuin mikään muu perheenjäsenen nimi
  3. tarve unohtuneiden salasanojen palauttamiseen on 40% korkeampi heti  joulun ja uuden vuoden jälkeisinä päivinä ja juuri ennen veroilmoituksen viimeisiä jättöpäiviä
  4. 30 % kaikista palautetuista salasanoista joita naiset pyytävät palauttamaan sisältää (ex-)aviomiehen ja poikaystävien nimiä. Vastaavasti vain 5 % miehistä käyttää (ex-)vaimon ja tyttöystävän nimiä ko. tapauksissa
  5. kun henkilö suojaa henkilökohtaisia tietojaan esim. sähköiseen muistioon, omia valokuviaan, omia dokumenttejaan jne, keskimäärin henkilö käyttää tällöin kaksi kertaa vahvempaa salausta kuin mitä hän käyttää yrityksen tärkeiden dokumenttien suojaamiseen
  6. monet tärkeät yritys- ja henkilökohtaiset tiedostot ovat suojattu romanttisilla sanoilla kuten “LoveSue”, “eternity”, “marryme”, “forgiveus”. Eri maissa tietenkin vastaavat sanat omalla kielellä. Tämä todistaa osin myös sitä että suurin osa töissä olevista “kovistakin henkilöistä” ovat pohjimmiltaan kuitenkin pehmeitä ja romanttisia perusluonteeltaan

Jos unohtunut Windowsin tai SQL-kannan salasana, et pääse käsiksi salasanalla suojattuihin tiedostoihin jne => ota yhteyttä.
Jos data hukassa tai koneesi ei aukea? Lue lisää ja ota yhteyttä.
lex Nokia- ja salasanaterveisin Jari