Office 365 beta, nykyinen Microsoft BPOS

kun entistä enemmän puhutaan erilaisista cloudeista ja muista operaattorien pilvipalveluista (Microsoft PBOS, Office 365, Exchange Online, Sharepoint online, Office Web Apps, Google Apps for Business, Google Docs, sähköinen taloushallinto, sähköinen työpöytä, SEPA, CRM pilvestä, jne), niin kannattaa muistaa että niiden käyttö vaatii monesti myös kunnon tietoliikennelinjan. Asynkroninen 8/1 Mbps voi olla pullonkaulana yrityksessä, tai jos linjan nopeus tasoa 2 tai 1 Mbps ja lähtevän datan osalta 512 kbps niin ongelma on jo suoraan Internet-yhteydessä eikä laitteissa. Tämä kannattaa ottaa huomioon myös pilvipalveluiden osalta. Kerrostalon pommisuojassa, mökillä laiturin nokassa tai katvealueilla ei välttämättä 3G tai ylipäänsä edes GPRS toimi => 24/7 tavoitettavuus ja pilven käyttö voi kaatua jo noin yksinkertaiseen asiaan!
Microsoft julkisti tänään 18.4.2011 Office 365 betan ympäri maailmaa. Kuten Microsoft tiedottaa: “Office 365 -tuottavuustyökalut mahdollistavat yhteistyön ja viestinnän tietokoneella, puhelimella ja selaimella. Office 365 -pilvipalvelun julkinen beeta-versio tarjoaa nyt myös suomalaisille mahdollisuuden tutustua uuteen palveluun suomenkielisenä. Viime vuonna tapahtuneen julkistuksen jälkeen Office 365:n beeta-ohjelmaan on jo rekisteröitynyt yli 100 000 organisaatiota.”
Microsoftin mukaan Office365 on julkisesti saatavilla lokakuussa 2011 Suomessa, lokalisoituna versiona.

Office 365 hintaesimerkit Microsoftin mukaan

  • ammatinharjoittajille ja pienille yrityksille Exchange Onlinen, SharePoint Onlinen, Lync Onlinen, Office Web Apps -selainsovellusten ja ulkoisen verkkosivun käyttöönotto, alkaen 5,25 € käyttäjä/kk
  • keskisuurille ja suurille yrityksille ja yhteisöille perussähköposti 1,79€ käyttäjä/kk
  • kokonaisvaltainen Microsoft Office Professional Plus -palvelupaketti sisältäen Office Professional Plus -työpöytäohjelmiston, Office Web Apps -selainsovellukset, uusimmat Exchange Online-, SharePoint Online- ja Lync Online -versiot 22,75 € käyttäjä/kk

Ennen kuin hankit pilvestä erilaisia palveluita, suosittelen kuitenkin nykyisen ympäristösi ja erityisesti nykyisten prosessien läpikäyntiä. Sen pohjalta voi olla ns. mixed moodi paras ratkaisu eli osa IT-palveluista on oman organisaation sisäverkossa ja osa tulee Internetin kautta pilvestä/operaattorin konesalista. IT auditointi, SuoraanSuoneen, antaa sekunnin tarkkuudella tilanteen nykyisestä verkostasi mutta myös “Mikä on sopivin ratkaisu meille? – selvitys” on sellainen joka on mahdollista tehdä.
Samalla kerron lisää myös älypuhelimista, mitä IT ja tietoturva on tänään ja millaisia mahdollisuuksia nykytekniikkaa antaa. Joten ole ennakkoluuloton, rohkea, haasta itsesi ja nykyiset toimintatapasi ja katsotaan mitä voidaan myös pilvipalveluiden osalta tehdä. Ota siis rohkeasti yhteyttä!
pilviterveisin Jari, jari.harju(at)doaudit.fi, 040 566 8833