operaattorien datapaketit ja kk-rajoitukset

Moi,
käytän esimerkkinä siis Soneraa tässä tapauksessa.
Jos sinulla on käytössä Soneran datapaketti, vanhemmille “rajattoman datan” paketeille on laitettu 800 Megatavun rajoitus per kk päälle kaikessa hiljaisuudessa. Ainakaan asiakkaille ko. infoa ei ole tullut suoraan ja osa lukenut sen netistä ITviikon, Tietoviikon tai muiden lehtien nettisivuilta. Jos laskutuskuukauden datarajoitus tulee päälle, siitä tulee 80 % kohdalla tekstiviestinä Soneralta varoitus. Itsekin voi tietenkin seurata iPhonesissa (tai iPadissa) datan määrää:

eli kun 800 Mt täyttyy, saapuu kaksi tekstiviestiä josta selviää lisämegojen hinta:

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, Suomessa käytetään “hidastettua” nopeutta kun esimerkiksi Englannissa lopettaa datan kulku kokonaan jos kk-raja täyttyy. Ja esimerkiksi Kanadassa käytännössä kaikissa ADSL- ja muissa kiinteissä yhteyksissä on maksimi datan siirto/kk rajoitus päällä. Suomessa nettipalveluoperaattorit harrastavat samaa malliin: Sinun yritys.fi nettisivujen maksimiliikenne on esimerkiksi 6 Gt/kk ja ylittäviltä osilta maksat X Euroa jokaiselta ylittävältä 100 Megatavulta lisäkuluja.
Kannattaa siis oman operaattorisi (Sonera, Elisa, Saunalahti, DNA, paikallinen puhelinyhdistys, uudet VOIP-pohjaiset virtuaalioperattorit) suunnalta varmistaa miten sinun dataliittymäsi kulut/kk ja lisämegojen kustannukset muodostuvat. 800 Mt:n kk-kulutus vaatii aktiivista käyttöä (Facebook, sähköposti aina synkronisoinnissa, Spotifyn, muun vastaavan streaming median, nettiradion käyttöä, jne) mutta voi tulla yllätyksenä. Kun uusi laskutuskausi alkaa, siitä tulee sitten uusi tekstiviesti että datayhteytesi toimii normaalinopeudella.
Tottakai kannattaa käyttää WLAN-yhteyttä jos sellainen on saatavilla, se kuluttaa ainoastaan puhelimen akkua. Tämä Suomessa useimmiten ilmaista, lukuunottamatta siirretyn datan määrään pohjautuvia WLAN-verkkoja. Mutta hotellien vastaanotosta saatavat lipukkeet ovat myös ainakin ulkomailla sellaisia että tietoliikennekaistaa voidaan rajoittaa per käyttäjä myös langattomissa verkossa.
terveisin Jari