Office Web Apps – nyt suomeksi myös

Ohutta yläpilveä tarjolla…

Microsoft Office Web Apps julkaistiin itsenäisyyspäivän 2010 tienoilla myös suomeksi =>  http://office.microsoft.com/fi-fi/web-apps/. Se ollut aikaisemmin jo tarjolla englannin kielisenä versiona, käytännössä sen aikaa kun MS Office 210 tuli virallisesti markkinoille kesäkuussa 2010. Office Web Appsin käyttöön tarvitset Microsoft Live (monelle tutumpi @hotmail.com tunnuksena) – tunnukset.


Microsoftin yritysasiakkaille sama palvelu on keväällä 2011 nimellä Office365. Nykyisin yrityspuolella siitä käytetään nimeä Microsoft BPOS (Business Productivity Online Suite). Mutta molemmissa sama idea, maksat X Euroa/kk per käyttäjä ja käytössäsi on sähköposti, Office-paketti ja Microsoft Communicator.
Lisätietoa Microsoftin yrityspuolen pilvestä löytyy ainakin linkeistä:
http://www.microsoft.com/online/fi-fi/default.mspx
http://office365.microsoft.com/
Vastaavia cloud services ratkaisuja tarjoavat monet ATK-talot, operaattorit, jne. Heillä on Microsoftin tuotteiden lisäksi paketeissaan VMwaren, Citrixin ja muiden osapuolien tuotteita. Lisäksi Suomen de facto hakukonestandardin Google Docs (tarvitset ainoastaan Google Mail tunnukset) on Googlen vastaus Microsoftin Office Web Apps – platformille.

Esimerkkeinä pilvipalveluita pienyrityksille

  • yrityksille Google Apps on paketoinut yhteen yhtiön Google Docs – toimistopaketin, Google Mail – sähköpostin, kalenterin sekä hallintaominaisuudet. Sen nimenä on Google Apps for Business ja hintataso on noin 40 Euroa/käyttäjä/vuosi
  • taloushallinto-ohjelmistot ovat yksi nopeimmin kehittyneistä SAAS-tarjonnan osa-alueista. Suomalaista tarjontaa edustavat esimerkiksi Maestro, Festum ja Procountor
  • asiakkuuden­hallinta­järjestelmiä (CRM) ja kokonaisia toiminnan­ohjaus­järjestelmiäkin (ERP) on myös tarjolla samalla software as a service eli SAAS-mallilla. Tunnetuin on varmaan yhdysvaltalainen Salesforce.com. Suomessa esimerkkeinä ovat esim. Visma Severa ja Valueframe

DoAudit ei myy näitä ratkaisuja eikä ATK-laitteistoja tai ATK-ohjelmistoja mutta kysy ihmeessä Cloud services – asioista lisää, käydään samalla koko IT-ympäristösi ja SEPA-asiasi samalla läpi. Mietitään mikä sinun yrityksellesi olisi oikea ratkaisu. Se voi hyvinkin olla nykyisellä omilla käytännölläsi jatkaminen ja sen kehittäminen. Mutta saat samalla kaupan päälle ulkopuolisen, riippumattoman ja puolueettoman, näkemyksen ja viimeisimmän tilanteen missä ATK-rintamalla Suomessa ja maailmalla mennään.
pilviterveisin Jari