10 vuotta sitten.. ja tulevaisuus 2015?

Google aloitti kymmenen vuotta sitten ensimmäisen mainosrahoitteisen palvelun, nimeltään Google AdWorks. Google lähetti kaikille ko. palvelua käyttäneille videoviestin kiitoksena viikolla 50. Kiitosten seassa tuli oikeasti mieleen: Voiko yrityksen nimen heijastaa kuun pinnalle, ja onko se todellista jo esimerkiksi vuonna 2015?

Kyseisessä videossa on muitakin “huipputiedemiesten” tulevaisuuden kokeita huumorilla hyöstettynä. Ne naurattavat tänään mutta kun mietimme miten Internet on muuttunut 2000 – 2010, ovat varmaan nykypäivää vuonna 2020, eikö vaan? Ole siis avoin uusille ehdotuksille ja mieti voiko omaa tietotekniikkaasi ja toimintatapoja siirtää myös 2010-luvulle.

Leluja, ohjelmistoja ja tekniikkaa joulupukin kontissa

Kun jouluna itse kukin saatte uusia laitteita, ohjelmistoja ja uusia tekniikoita – laitteina joulupukin kontissa mm. Microsoft Kinetic, Nintendo Wii, Sony Playstation, Apple iPhone, Apple iPad, Apple iPod, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy X, Nokia C7 ja Nokia N8 sekä ohjelmistoina Windows 7 , Mac OS X Snow Leopard, Office 2010 for Windows, Office 2011 for Mac ja muita uutuuksia. Ota ihmeessä yhteyttä niin kytketään niitä yritysverkkoihin tammi-helmikuussa yhdessä IT auditointien kera. Keskustellaan samalla uusista tekniikoista ja mahdollisuuksista tehostaa yrityksesi toimintaa!

Muista varmuuskopiointi!

Jos tiedostosi on vahingossa poistettu, kannettavasi kiintolevy rikki, USB-tikkusi viallinen tai ulkoinen media ei-luettavissa, pidä mielessä että käyttämilläni IT auditointityökaluilla saa ne useimmiten myös palautettua.
Muutamia esimerkkejä:
– jos käytät Applen iTunesia, muista varmuuskopioida iTunes-kirjasto ja samassa hakemistorakenteessa oleva Mobile Applications-hakemisto (mikäli käytät iPodia, iPhonesia tai iPadia)
– sinulla on vielä  Windows XP:n mukana tullut Outlook Express käytössä sähköpostina =>  se löytyy todella mystisen nimisestä Identities-alihakemistosta oman Windows-käyttäjäprofiilisi alta C-asemaltasi
– Outlookin POP3 postilaatikot tekevät ns. PST-tiedostoja ja jos kovalevysi hajoaa, nuo pitää ottaa talteen mikäli haluat vanhat sanomasi talteen (usein asetuksissa määritykset siten että ne on siirretty oman kovalevysi C-asemalla kun olet lukenut ne)
– puhelinten (Nokia, Samsung ja Apple etunenässä) valokuvat, videot ja kontaktit => kaikista kannattaa olla kopiot myös tietokoneellasi koska puhelimen hard/soft-resetointi ja monesti myös tehdasasetusten laitto huollossa hukkaa kaikki tiedostot mikäli varmuuskopiota ei ole olemassa
Älä siis tee hätiköityjä ratkaisuja vaan ota vikatilanteissa rohkeasti yhteyttä!

Mitä vuonna 2011? Ainakin ohutta yläpilveä (cloud)…

Mitä on vuoden 2011 asioina ATK-alalla? Viimeisin asiakasinfoni kertoo pääkohdat IT auditoinnin ja uusien trendien osalta ensi vuodeksi. Aina niistä osa menee pieleen mutta ainakin ohjelmistojen ostaminen pilvestä ja lisensiointitapojen muutos on se megatrendi johon kaikki ATK-yritykset panostavat seuraavan 6-12 kk aikana.
terveisin Jari, CISA