Esimerkki paikkatiedosta => se voi paljastaa sinut tietämättäsi

Moi,
jos uudemmissa älypuhelimissa tai digikameroissa laittaa option päälle malliin “enable location data”, “ilmoita sijaintini” niin ko. tieto tulee myös otettuihin valokuviin mukaan. Tässä esimerkki kun näytin alunperin uusia ominaisuuksia vain ja ainoastaan älypuhelimien osalta:

Kun katsoin otettua kuvaa tarkemmin, kaikki oleelliset tiedot siis selviävät oikealla sivulla olevista tiedoista automaattisesti. Siirsin tiedoston iPhone-puhelimesta Apple iPhoto-ohjelmaan. Ko. ohjelman kasvojentunnistus ehdotti jopa oikeaa henkilön nimeä kun se tunnisti hänet aikaisempien kalakisojen kuvien (joissa turkkihattu päässä) perusteella!
Tällainen piilotieto voi olla jossain ja itse asiassa monissa tilanteissa sellainen tieto jota ei välttämättä haluta tulevan ko. tavalla ilmi. Digikamerat ovat tehneet ko. tiedot jo aikaisemminkin mutta nyt se sijoitetaan siis automaattisesti myös paikkatietoon.
terveisin Jari
PS: Tämän kuvan ottamisen jälkeen kysytty lupa tähän => tänx Jussi.