Apple iPhone IE Microsoft Office suomeksi tiedotus Windows 7 yleistä

päivitysten koot kasvavat rajusti

Moi,
Laitteiden ja ohjelmien päivitysten koot kasvavat => tarvetta tietoliikennenopeuksien tarkistamiselle?
Kaikissa viimeisen parin vuoden aikana julkaisuissa ohjelmissa on automaattinen tarkistus sekä lisenssien että uusimpien versioiden osalta. Microsoftin käyttöjärjestelmän ja Office-tuotteiden osalta se menee hyvin pitkälti windowsupdaten kautta. Hyvin yleisesti käytössä olevista ohjelmista mm. Adobe Reader tarkistaa myös itsensä, samoin Applen ohjelmistot (Quicktime, iTunes, iPhone, iPad, jne) käyttävät omaa Apple Software Update palvelua. Nokian puhelimissa on Nokia software updater, Nokia PC Suite ja/tai Nokia Ovi Suite jotka tarkistavat sekä oman versionsa että infrapunan, bluetoothin tai USB-kaapelin kautta kytketyn puhelimen. Samoin esimerkiksi Samsungin ja SonyEricssonin älypuhelimet tekevät samalla tavalla.
Koska kaikkien ohjelmien (kriittiset) päivitykset alkavat olla satojen Megatavujen kokoisia, kannattaa varmistaa että yrityksen tietoliikenne ei ole pullonkaula myöskään muiden sovellusten käytön osalta. Tämä tulee esille jos käytetään konekeskusten tai yhä enemmän yleistyviä pilvipalveluita (cloud computing). Hyvänä esimerkkinä kasvaneista päivitysten koosta on 11.8.2010 julkaistu Apple iPhone iOS 4.02 päivitys – juhlava 380 Megatavua, siis puhelimen päivitys!

Jos tietoliikenneauditoinnille tarvetta, selvitys pullonkauloista tai tarpeista LAN/WAN/WLAN-asioiden osalta, ota siis rohkeasti yhteyttä.
terveisin Jari
PS: Microsoft Office 2010 ensimmäinen kriittinen päivitys (10.8.2010 illalla windowsupdaten kautta) nopeuttaa erityisesti Outlook 2010 käyttöä. Se ei ollut kuin hieman yli megatavun, mutta parantaa vakautta ja nopeutta.
PS2: Samsung Galaxy 5 ja kuinka se asennetaan Exchange-ympäristöön? Ja Samsung Kies? – Ota yhteyttä, Android on uusin hype ja käytännön kokemusta sen osalta. Samsung Kiesin käyttöliittymä kieltämättä näyttää Mac OS X:n kaltaiselta, eikö vaan?

<