Windows XP SP2 ja Windows 2000 => 13.7.2010 jälkeen

Microsoft päivittää 13.7.2010 viimeistä kertaa Windows 2000:sta ja Windows XP Service Pack 2:ta. Molempien käyttöjärjestelmäversioiden elinkaari nimittäin on päättymässä.
Tämän jälkeen näiden käyttöjärjestelmien käyttäminen on vähintäänkin riskialtista, sillä Microsoft ei enää paikkaa niistä löytyneitä tietoturva-aukkoja. Tosin SP2:sen käyttäjät selviävät suhteellisen helpolla päivittämällä SP3:een. Sen sijaan Windows 2000 -käyttäjien olisi aika luopua 10-vuotiaasta reliikistä tai ottaa koneensa pois verkosta haittaohjelmia keräämästä.
Tiistain päivitys korjaa yhteensä neljä haavoittuvuutta, joista kolme on kriittistä ja yksi ainoastaan tärkeä. Kriittisistä haavoittuvuuksista kaksi liittyy Windowsiin ja loput kaksi haavoittuvuutta Microsoft Officeen.
Lisätietoa aiheesta https://doaudit.fi/2021-versio/?p=154
terveisin Jari