Mac OS X – yhteensopivuus Windows-ohjelmistojen kanssa

Moi,
Mac OS X:n käyttöjärjestelmän (Snow Leopard – lumileopardi) osalta tein bulkkisiirtoja Windows – koneista Snow Leopardille ja samalla testasin käytännössä miten hyvin toimii eri Windows-ohjelmilla tehdyt tiedostomuodot Mäkissä. Lopputulos oli kuta kuinkin odotettu. Kaikki toimivat ongelmitta ja ainoastaan käyttöliittymä erilainen.
Seuraavat ohjelmistot päivittäisessä käytössä (ei vakiona Macissa tulevat siis):
* Boot Camp
* Wireshark
* Remote Desktop Connection for Mac
* Apple iTunes
* Skype
* Adobe Acrobat Pro
* Adobe Reader
* Adobe Photoshop
* Adobe Creative Suite
* EyeTV
* Flip4Mac
* iWork ’09 – Keynote, Numbers, Pages
* iWork ’11 – Keynote, Numbers, Pages – käyttöön loppuvuonna 2010
* Microsoft Messenger
* TechTools Deluxe
* Microsoft Office 2008 – Word, Excel, Powerpoint ja Entourage (Outlook-version nimi Macissa)
* Microsoft Office 2011 – Word, Excel, Powerpoint ja Exchange  – käyttöön loppuvuonna 2010
* Microsoft Document Collection
* Microsoft Project -galleria
* Microsoft Silverlight
* Mplayer OSX Extended
* NeoOffice
* OpenOffice
* Parallels Desktop – mm. Ubuntu LTS, Windows 7- ja Windows XP – ympäristöt käytössä sen kautta
* QuickTime Player
* Tom Tom Home
* VLC
* Voikko
* VPN X client
* Google Chrome
* Mozilla Firefox
* Mozilla Thunderbird
* Stuffit Expander
* TechTools Deluxe
* Aperture
* Spotify
* Lacie Network Assistant
* Microsoft Office 2011 for Mac
* Kaspersky virus protection
* Paintbrush
* Google Picasa for Mac
* Camino
* FreeHand
* iLife 11
* Winzip
* Google Chrome
* FaceTime
* App Store
* Disk Drill
* Splashtop
* WiFi Analyzer
* Garmin BaseCamp
* Microsoft Lync
* Windows Phone Connector or Mac
Varsinaisesti ohjelmistojen käytön osalta ei ongelmia mutta esimerkiksi sähköpostien määritys (POP3, IMAP, Microsoft Exchange 2003 ja 2007 ja 2010 palvelimet, nettipohjaiset kuten Google Mail, Hotmail, suomi24.fi, jne) on erilaista kuin Windows-ympäristössä. Ja jos Mac-koneita halutaan Windows – verkkoon, erityisesti Active Directory (AD) – toimialueisiin, sekä käyttöön halutaan verkkolevyjen jakoja tai verkkotulostimia => kannattaa ottaa yhteyttä koska eroaa täysin Windows-puolesta. Lisäksi varmuuskopiointi esimerkiksi Time Machinen avulla tai Bonjour-protokollan kautta käytettävät palvelut ovat Macissa ihan oma maailmansa.
Älä epäröi ottaa yhteyttä! Macin tietoliikenneasiat ja siihen kytkettävät palvelut toimivat eri tavalla kuin Windows-maailmassa on totuttu. Lisäksi yhteensopivuus oheislaitteiden osalta on erilainen kuin mihin Windows XP, Windows Vista tai Windows 7 – ympäristöissä on totuttu.
Apple iPhonen ja iPadin osalta synkronisointi toimii myös Macin omalla logiikalla. Ja jos halutaan Nokian E-sarjan puhelimia synkronisoida esimerkiksi Mac OS X:n mukana tulevaan Osoitekirjaan, tarvitaan erilliset plug-init myös niitä varten. Ja Android-puhelimet tuovat lisäksi oman mausteensa kaikkiin näihin asioihin.
Lisätietoa saa allekirjoittaneelta Windowsin ja Macin yhteiselosta – joka päiväisen käytännön kokemuksella.
terveisin Jari